Workshops tijdens Bergen op Zicht

15 september 2018

Bergen op Zoom

Dit jaar worden er ook diverse workshops georganiseerd tijdens Bergen op Zicht. Bekijk hieronder het programma en schrijf je snel in! Deelname is gratis en iedereen kan meedoen!


Game Ready4work 
(speciaal voor jongeren)

Welke baan past bij mij?

Hoe zorg ik dat ik die baan krijg?                                                               
Hoe zorg ik dat ik er klaar voor ben? Door…: te gamen!

Ready4work is de naam van de online interactieve carrièregame voor iedere jongere die op zoek is naar een baan. In deze game ontdek je wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Je speelt quests voor echte organisaties in West-Brabant.

Elke quest brengt je een stap dichter bij de baan die echt bij jou past. Dat komt omdat je aan de slag gaat met 21st century skills. Dit zijn vaardigheden waar de moderne werkgever op zit te wachten. De game leidt tot objectief, specifiek onderbouwde en hoogwaardige CV’s en een verkenning van de arbeidsmarkt.

Wil je deze kans pakken en meedoen tijdens Bergen op Zicht? Schrijf je dan in. Het aantal plaatsen is beperkt!

 • Iedere game duurt een uur
 • Aanvangstijden 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur, 15.00 uur 16.00 uur
 • Locatie Den Enghel, Spiegelzaal

Aanmelden

Ready4work1 start 12.00 uur
Ready4work2 start 13.00 uur
Ready4work3 start 14.00 uur
Ready4work4 start 15.00 uur
Ready4work5 start 16.00 uur

Workshop Grenzen Stellen

Iedereen heeft wel eens last van: mensen die zich op een vervelende manier gedragen en waar je even niet mee weet om te gaan. Dat kan gaan om gedrag of opmerkingen waar je niets van durft te zeggen, het kan ook zijn dat je geen nee durft te zeggen.

Als je wilt weten waar dat door komt en hoe je daar beter mee om kunt gaan is deze workshop een mooie gelegenheid. We bespreken eerst hoe deze processen werken. Dan bekijken we hoe je daar mee om kunt gaan. En tot slot worden er wat oefeningen gedaan om de theorie in de praktijk te brengen. Een ideale workshop om beter voor jezelf op te komen en je grenzen te leren stellen!

 • Duur: 1 uur en 30 minuten
 • Groepsgrootte: max 16 deelnemers               
 • Ben Spi
 • 13.00-14.30 uur
 • Locatie Markiezenhof, Tuinkamer 1

Aanmelden Grenzen Stellen

Workshop Kom in beweging

Wil jij in de running blijven? Bewegen is voor iedereen gezond! Juist ook voor 55 + met of zonder beperking. Regelmatig een Squad doen kan bijdragen aan behoud van souplesse en heeft een positieve invloed op lopen en staan.

We dagen bezoekers en deelnemers uit voor de Squad challenge!

Ter plaatse worden groepjes gevormd.

De teams voeren allemaal tegelijkertijd een Squad (zitten en staan m.b.v een stoel) uit, zodra er een teamlid afvalt, worden het aantal Squads  geteld en stopt het team. De andere teams gaan door.

We stimuleren op deze manier ook dat mensen eens wat vaker tussendoor oefeningen doen en extra beweegmomenten inlassen... en dit kan overal.

 • Duur: 1 uur (2 workshops)
 • Beweegagogen van TanteLouise                    
 • Aanvangstijden 13.30 uur en 15.30 uur
 • Locatie Den Enghel, Grote Zaal

Aanmelden
Kom In Beweging 1 start 13.30 uur
Kom in Beweging 2 start 15.30 uur

 

Workshop Sport en voeding

Wat kan je nou het beste eten voor, tijdens of na het sporten?  Daar zal Roel van Tiggelen werkzaam bij de F!T FABRIEK, je tijdens deze workshop onder andere antwoord op geven. Deze workshop zal namelijk helemaal in het teken van passende voeding staan. Verder geeft hij je passende tips over het wel of niet nuttigen van bepaald voedsel, gedurende een sportactiviteit.

 • Duur: 30 minuten
 • Groepsgrootte: max 25 deelnemers                     
 • Roel van Tiggelen
 • 14.00-14.30 uur
 • Locatie Markiezenhof, Tuinkamer 2

Aanmelden workshop Sport en Voeding

 

Workshop Vrijwilligersbeleid

Hoe werf en behoud je vrijwilligers? Deze vraag zal tijdens deze workshop beantwoord worden.

Een presentatie vol tips en tricks door Roel van Tiggelen, verenigingsondersteuner bij de F!TFabriek.

 •  Duur: 30 minuten
 • Groepsgrootte: max 25 deelnemers               
 • Roel van Tiggelen
 • 15.00-15.30 uur
 • Locatie Markiezenhof, tuinkamer 1

Aanmelden workshop Vrijwilligersbeleid

Informatieve basistraining voor vrijwilligers        

Tijdens deze workshop zal S&L Zorg een verkorte versie van de basistrainingen verzorgen die zij normaal aan al hun vrijwilligers aanbieden.

Je komt meer te weten over wie en wat S&L Zorg is en je krijgt algemene informatie over hoe om te gaan en te werken met mensen met een verstandelijke beperking. Denk hierbij aan het geven van praktische tips door een ervaringsdeskundige en het bespreken van de vaardigheden.

 • Duur: 45 minuten
 • Groepsgrootte 10-14 deelnemers
 • Sabine de Kok
 • 15.15-16.00 uur
 • Locatie Markiezenhof, Tuinkamer 1

Aanmelden: Informatieve basistraining


Hoe FRIS is jouw buurt?!  
Centrum opschoonactie

Hoe FRIS is jouw buurt?! is een opschoon initiatief om Bergen op Zoom te ontdoen van zwerfafval. Woensdag 23 mei jl. was de aftrap van een eerste actie waarbij bijna veertig vrijwilligers samen 91 kilo zwerfafval uit de straten en het openbaar groen van de Muziekbuurt wisten te halen.  Inmiddels zijn er meerder kleinere initiatieven geweest. Op zaterdag 15 september a.s. pakken we het weer groots aan  met een opfrisactie van het centrum tijdens Bergen op Zicht. Geef jij een uurtje van jouw tijd om samen de handen uit de mouwen te steken voor een  frisse binnenstad? Meld je dan nu aan en kom helpen!

Hoe FRIS is jouw buurt?! – Centrum Bergen op Zoom
Van: 13:30 tot 14:30 uur
We verzamelen op de Grote Markt aan de voet van De Maagd. Daar word je voorzien van prikstok, handschoenen en een vuilniszak en trekken we samen het centrum in om de stad een stukje schoner te maken!

Aanmelden Hoe FRIS is jouw buurt?! Centrum

Wat is duurzaam?

Duurzaamheid is een veelvuldig gebruikt woord tegenwoordig. Zonnepanelen, warmtepompen, gasloos wonen en energie uit windmolens zijn niet totaal onbekend. Maar niet iedereen is hier direct mee bezig of weet voldoende de juiste weg te bewandelen. Om meer informatie te verkrijgen wat je kan doen in jouw huis op het gebied van verduurzamen is er de sinds kort de Duurzaamheidswinkel aan het Zuivelplein in Bergen op Zoom. Tijdens Bergen op Zicht wil de Duurzaamheidswinkel laten zien wat zij kunnen betekenen en wat er nog meer mogelijk is. Naast de gastvrouwen en energieambassadeurs die je kunnen helpen met vraagstukken omtrent jouw woning bieden zij ook een platform aan duurzame ondernemers en particuliere initiatieven. Zo kan je kennismaken met Bergen op Zon, Aardzwam & Zo, Awareness Kollektif, Stadspodium, Samen Doen, Stichting STOER, en Hoe FRIS is jouw buurt?!. Stuk voor stuk duurzame initiatieven die samenwerking opzoeken voor een duurzamer Bergen op Zoom.

Via een interactieve quiz toetsen we tijdens Bergen op Zicht de interesse en kennis en ligt er voor de winnaars van de dag ook nog een leuke prijs klaar!

Aanmelden Wat is duurzaam

Adressen

Duurzaamheidswinkel, Zuivelplein 5, Bergen op Zoom
Den Enghel, Grote Markt 19, 4611 NS Bergen op Zoom
Markiezenhof, Steenbergsestraat 6 (VVV/Cultuurbalie), 4611 TE Bergen op Zoom

 

Deze pagina delen